Boekids Festival

zondag 19 maart 2017

(Gratis inschrijven workshops vanaf 27 februari)

Gary Northfield

Gary Northfield
Genre: BelevingKunstVerteltheaterVoordracht
Leeftijd: 6+

Rollebollen met de Romeinen

Gary Northfield is een wereldberoemde striptekenaar uit Engeland en bekend van Julius Zebra. Rollebollen met de Romeinen, het eerste deel van de Julius Zebra-serie, is grappig en spannend met zwart-wit illustraties en allerlei weetjes over het Romeinse Rijk. De jonge en eigenwijze zebra Julius belandt in de wereld van de Romeinen en moet het in de arena opnemen tegen andere dierengladiatoren. Je kan in het Nederlands of Engels ‘silent luisteren’ naar dit grappige verhaal én kijken naar Gary Northfield, die live illustreert!

Ali B

Ali B
Genre: Muziek
Leeftijd: Alle leeftijden

Rap mee met Ali B

Verhalen vertellen zit in zijn genen, dus mag Ali B niet ontbreken op Boekids! Of het nou gaat om zijn televisieprogramma’s, zijn theatertour of zijn muziekalbums, Ali B brengt zijn boodschap altijd over. Deze succesvolle rapper, stand-up talent, televisiemaker en jurylid bij The Voice heeft 19 maart speciaal voor Boekids vrijgemaakt! Hij heeft een heel bijzonder voorprogramma, dus dit wil je echt niet missen: rap mee met Ali B!

Workshop Vloggen

workshop

Workshop Vloggen
Genre: BelevingWorkshop
Leeftijd: 8+

Door Koen (Lieve Bertha)

De populaire YouTube-ster Koen Brouwer van Lieve Bertha geeft speciaal op Boekids een workshop Vloggen. Dit wil je niet missen! Lieve Bertha gelooft dat je pas echt een avontuur beleeft als je niet weet wat je te wachten staat. Tijdens deze Vlog workshop leer je hoe je jouw verhaal kan vertellen. Schrijf je snel in voor deze grappige en inspirerende workshop.

ALLEEN OP INSCHRIJVING

Silent Disco

Silent Disco
Genre: BelevingKunstMuziek
Leeftijd: Alle leeftijden

Met VJ Marije Tolman

Lekker dansen op een door jou zelf uitgekozen liedje? Zet een koptelefoon op je hoofd en leef je uit op de dansvloer! Mét jou dansen de ‘silent disco dieren’ mee! Illustrator Marije Tolman tekent live een berg dansende dierfiguren, die voorkomen in haar boeken. Dit wordt een swingende visuele silent disco show, waarbij Marije Tolman zich ook laat inspireren door de kids op de dansvloer.

Rappen met Umit-C

workshop

Rappen met Umit-C
Genre: MuziekPoëzieWorkshop
Leeftijd: 10+

En wordt het voorprogramma van Ali B!

Maak gebruik van deze unieke kans en schrijf je snel in!! Je hebt 75 minuten de tijd om een rap te maken en daarna op het hoofdpodium het voorprogramma van Ali B te verzorgen! Serieuze shizzle dus! Uiteraard krijg je professionele begeleiding, want je wordt klaargestoomd door de ervaren rapdocent Umit-C. Thuis alvast een beetje voorbereiden kan geen kwaad, maar ook zonder ervaring zorgt Umit-C er in deze workshop voor dat je op het podium je eigengemaakte rap kan ‘spitten’ en kan ‘shinen’

Inschrijven verplicht voor deze workshop!

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre
Genre: BelevingTheaterVerteltheaterVoordracht
Leeftijd: Alle leeftijden

Met de overbezorgde moeder van Herre

Marte Jongbloed is niet alleen schrijfster van De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre, maar ook docent en theatermaakster. Haar alter ego, Silke, de overbezorgde moeder van Herre zal de talentstage openen. Deze overdreven voorzichtige moeder behoedt je op hilarische wijze voor allerlei valkuilen. Kom naar dit optreden en je kan zeker veilig de hele dag op Boekids Festival doorbrengen.

Foto: Robert-Jan Duyveman

Dolle Zebra’s Tekenen

workshop

Dolle Zebra’s Tekenen
Genre: BelevingKunstWorkshop
Leeftijd: 6+

Door schrijver en illustrator Gary Northfield (UK)

De Britse Gary Northfield illustreert en schrijft het liefst over dieren en je kent hem waarschijnlijk van de boekenreeks over Julius Zebra. Gary is gek op dieren en hun grappige levens. Hij vraagt zich vaak af wat ze denken over de wereld waarin ze leven. Denk je met hem mee? Tijdens Boekids kan dat! Want dan leert hij je zebra’s tekenen en neemt hij je mee op zijn dolle dierenavonturen.

Deze workshop is alleen op inschrijving!

Tattoociel

Tattoociel
Genre: BelevingKunst
Leeftijd: ALL

Levend getatoeëerd boek

Laat je door TattooCiel helemaal onder tatoeëren! Niet met plaatjes maar met woorden. Alle tatoeages vormen één verhaal. Zoek woorden bij elkaar die grappige, mooie en gekke teksten vormen en maak met z'n allen het eerste levende getatoeëerde boek! TattooCiel kan je overal in het Paard van Troje tegenkomen, dus wil jij ook een mooie tattooe en onderdeel worden van het boek, kijk dan naar haar uit.

Pieter Konijn

Pieter Konijn
Genre: Beleving
Leeftijd: 4+

Samen op de foto!

Het verhaal van Pieter Konijn is het beroemdste boek van Beatrix Potter, waarvan wereldwijd meer dan 45 miljoen exemplaren zijn verkocht. Tijdens Boekids zal Pieter Konijn op verschillende momenten in de Foyer rondhuppelen. Kom lekker knuffelen of ga op de foto met dit lieve en ondeugende konijn.

Marije Tolman en Sylvia van den Heede

Marije Tolman en Sylvia van den Heede
Genre: BelevingKunstVerteltheaterVoordracht

Ondeugend verhaal over Wolf en Hond met live illustraties

Wolf is wild. Hond is tam. Wolf woont in het bos en Hond heeft een baas en een mand. Wolf is iets van plan en Hond weet van niets. Als dat maar goed gaat! Illustrator Marije Tolman laat zien hoe de neven Wolf en Hond getekend worden. Ondertussen leest schrijfster Sylvia van den Heede in haar mooiste Vlaams de verhalen voor van Wolf en Hond. Met een flinke dosis humor kan je ’silent luisteren’ en kijken naar Het Woeste Boek van Wolf en Hond.

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout
Genre: Voordracht
Leeftijd: 4+

Verhalen van Boer Boris

Schrijver en Illustrator Ted van Lieshout heeft al heel wat boeken en prijzen op zijn naam staan. Ook schreef hij dichtbundels, voor televisie (o.a. Sesamstraat) en toneel. Maar jij kent hem waarschijnlijk van Boer Boris, een serie verhalen over een kleuter met zijn eigen boerderij. Tijdens het speciale ‘silent luisteren’ neemt Ted van Lieshout je mee op allerlei avonturen van Boer Boris.

Foto: Ben Kleyn

Toen mijn vader een struik werd

Toen mijn vader een struik werd
Genre: MuziekVerteltheater
Leeftijd: 8+

Muzikale voorstelling met Joke van Leeuwen

Toda’s vader moet op een dag gaan vechten in het zuiden van het land. Voor de enen of de anderen, dat is Toda niet helemaal duidelijk. Gelukkig heeft hij het handboek Wat Elke Soldaat Moet Weten. Hierin staat precies hoe hij zich met takjes en bladeren kan verkleden als struik, zodat de vijand hem niet herkent. Toda zelf moet vluchten, naar het buurland, waar haar moeder woont.

Joke van Leeuwen bewerkt, samen met pianiste Caroline Deutman en celliste Anne Korff de Gidts, speciaal voor Muziekcentrum De Bijloke haar succesverhaal Toen mijn Vader een Struik werd tot een avontuurlijke muzikale vertelling met klank en beeld. Ze toont ons de onzin van oorlog doorheen Toda’s onbevangen ogen. Mét humor en verwondering.

Foto: Michiel Hendryckx

The Jerry Hormone Ego Trip

The Jerry Hormone Ego Trip
Genre: Muziek
Leeftijd: Alle leeftijden

Ondeugende liedjes van de geestesvader van Borre

Het alterego van Jeroen Aalbers (de schrijver van de gestreepte Borre boekjes) zal ook optreden tijdens Boekids. The Jerry Hormone Ego Trip is de nieuwe band van de Rotterdamse schrijver (en ex-gitarist van The Apers) Jerry Hormone. Liedjes over tederheid, de kaketoekan, een medicijnman, en zusjes van vrienden die stout, stout, stout zijn. Deze band zorgt voor een spetterende afsluiter in de kleine zaal van Paard van Troje met hun ondeugende liedjes.

Bibi Dumon Tak

Bibi Dumon Tak
Genre: Voordracht
Leeftijd: 8+

We gingen achter hamsters aan

Bibi Dumon Tak schrijft voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. Met haar sprankelende en verrassende boeken won zij meerdere prijzen. Vaak schrijft ze over dieren. In We gingen achter hamsters aan vertelt Bibi Dumon Tak over haar ervaringen als vrijwilliger bij de dierenambulance. Bibi Dumon Tak neemt haar eigen hond mee en vertelt het spannende verhaal over het aangereden hondje met wie het helemaal goedkomt. Dit wordt een enthousiaste ontdekkingstocht door de dierenambulancewereld! Reis jij eersteklas mee??

Dit is een silent luisteren optreden, dus heerlijk ongestoord luisteren naar Bibi Dumon Tak.

Foto: Chris Houts

Gekke dieren krassen

workshop

Gekke dieren krassen
Genre: KunstWorkshop
Leeftijd: 8+

Leer illustreren met een scraperboard

Fleur van der Weel is illustratrice van diverse boeken zoals Bibi’s doodgewone dierenboek, Piep, Hallo en Superguppie. Vooral haar dierenillustraties zijn erg bekend. Tijdens deze workshop vertelt ze je alles over verschillende illustratietechnieken en daarna mag je zelf aan de slag! Kom gekke dieren krassen op 'scraperboard'.

Fleur van der Weel geeft twee workshops, waar je je voor dient in te schrijven!

Poetry Collage Party

workshop

Poetry Collage Party
Genre: KunstWorkshop
Leeftijd: Alle leeftijden

Maak je eigen verhaal in een Poetry Collage

Bij deze workshop ga je met uitgeknipte of gescheurde stukken papier “’Collage Poetry’ maken. Met knipsels uit tijdschriften, delen van originele foto's, tekeningen, gescheurde stukjes papier en letters ontstaat zo een eigen verhaal of gedicht. Verwondering, verrassing en verbazing tijdens het collageren en ook bij het eindresultaat, ingelijst een nieuwe dimensie toevoegend.

Laagdrempelig voor alle leeftijden zodat ook de ouders uitgedaagd worden de schaar op te pakken. Recycle art die prikkelt en voor zowel beginners als gevorderden bestemd is. Natuurlijk mag er ook een vrije vorm van collage maken toegepast worden, want elke collage vertelt een eigen verhaal... Wat overblijft is de verrassing, de ontroering en de glimlach!

LET OP INSCHRIJVING VERPLICHT!

Het collage collectief; Cut & Paste Art geeft deze leuke workshop. En hun enige regel is: DOE HET DOPJE WEER OP DE LIJM, ANDERS DROOGT DEZE UIT!!! Kom je ook iets moois maken bij Repair Kids?

Dierenverhalen

Dierenverhalen
Genre: Verteltheater
Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Vertelvoortelling over Olifant en Eekhoorn (Toon Tellegen)

De voorstelling Dierenverhalen is gebaseerd op het boek ‘Misschien wisten zij alles: 313 verhalen over de eekhoorn en andere dieren' van Toon Tellegen. Alle dieren hebben vragen, absurde, vrolijke en bange vragen: Waarom blijft de verte altijd de verte? Zelfs als je er naar toe loopt…

De dierenwereld komt tot leven op het toneel. Live gespeelde instrumenten zoals basgitaar en percussie, maar ook geluid van alledaagse voorwerpen ondersteunen de dierenverhalen. In dit wonderlijke spel hoor en zie je zwaaiende wasmachineslangen, flessen gevuld met water met verschillende fluittoonhoogtes, bestek, afwasborstels en emmers.

Geluiden lijken overal vandaag te komen. Bij deze voorstelling zit je aan je stoel gekluistert!

Rinus Rat en de vogels

Rinus Rat en de vogels
Genre: Beleving

Kom op bezoek in het huis van Rinus Rat

Rinus woont in een slordig huisje hoog boven in de bomen. Hij heeft een slechte winter gehad, zijn dak is lek, zijn huis een puinhoop en hij is erg verkouden. Dan komen de trekvogels terug uit het verre zuiden. Rinus beleeft een bijzondere zomer met ze. Totdat de vogels weer vertrekken, daarna is Rinus helemaal alleen. Wat er dan gaat gebeuren lees je allemaal in ‘Rinus Rat en de vogels’. Een prentenboek vol grappen geschreven en geïllustreerd door Pietie Visser.

Op Boekids kan je Rinus Rat blij maken met een bezoekje. In zijn huisje kan je knutselen en op de foto. Kom je ook gezellig langs bij Rinus thuis?

A.VONTURA en de TEIT-machine

A.VONTURA en de TEIT-machine
Genre: BelevingTheater

Maak een reis door Paard van Troje en door de tijd

Daan Draait maakt avontuurlijk mee-doe-theater. Met hoofdtelefoons op en met behulp van de verbeelding neemt hij je mee naar een fantasiewereld waarin je zelf de held van het verhaal bent. Op Boekids neemt Daan Draait je mee in de voorstelling 'A.VONTURA en de TEIT-machine' op een spannende reis door de tijd en ga je op ontdekking door heel Paard van Troje. Als avonturiers reis je samen met Arie Vontura terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Naar welke tijd zou jij willen reizen? Hou je vast, daar gaan we!

LET OP: voor deze voorstelling moet je je inschrijven

De onderstaande trailer van Daan Draait is van een oude voorstelling. Ook de foto is van een eerdere voorstelling. Deze voorstelling is speciaal gemaakt voor Boekids, dus mis deze unieke kans niet om op een wel heel speciaal avontuur te gaan!

Borre

Borre
Genre: MuziekVoordracht

Muzikale vertelling met visuals door schrijver Jeroen Aalbers

Borre kent ieder kind op de basisschool van de populaire serie gestreepte boekjes. De boeken over Borre zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam en interactief. Voor elke groep van de basisschool is er een serie boeken, speciaal afgestemd op die leeftijd. Schrijver van de Borre boeken is Jeroen Aalbers, die misschien wel vaker op het podium staat dan achter zijn schrijftafel zit. Zijn Borre voordacht zal dan ook zeker niet allen maar luisteren naar een verhaaltje zijn!

Jeroen Aalbers speelde in punkrockbands als The Ragin' Hormones en The Apers alvorens de meer dan honderd titels tellende kinderboekenserie Borre te schrijven. Tegenwoordig schrijft hij ook onder het pseudoniem Jerry Hormone voor grote mensen en zingt hij in de Nederlandstalige band The Jerry Hormone Ego Trip. Hij komt ook weleens op tv, maar daar zit hij niet zo mee.

Maak je eigen instrument

workshop

Maak je eigen instrument
Genre: MuziekWorkshop

Kom trommelen op je eigengemaakte instrument

“Music is inside all of us and any object can be used to set it free.”
Een introductie in percussie en recyclen speciaal voor kinderen.

Lorenzo Mena (El-Loren) is drummer en percussionist en reist de hele wereld over met zijn “recycled percussion show”. In deze workshop ga je muziek maken en leer je van hem dat je alles als instrument kan gebruiken! Het aanstekelijke enthousiasme van El-Loren en zijn speciale muziekinstrument van potten, pannen, emmers en pvcbuizen maken deze workshop tot een groot plezier. Kom deze magische energie ervaren!

Let op: inschrijven voor deze workshop is verplicht

De Kraaien

De Kraaien
Genre: Muziek

Thuiswedstrijd voor deze artiesten, die het Paard op z'n kop gaan zetten!

Je kent ze vast van hun grote hit “Ik vind je lekker”. De Kraaien zijn door dit nummer landelijk bekend als een commerciële act, terwijl ze toch echt rechtstreeks uit de underground komen. Na het radiovriendelijke album “Goud” van begin 2016 is het nu weer tijd om hun roots verder uit te diepen: rauw, hard, onbegrensd en Haags natuurlijk.

Hun liveshows zijn intens, hard en vol vuur! Hun nieuwe EP "Rok & Rol Safari" is net uit en op Boekids kan je hun nieuwe sound als één van de eersten live checken! Dat het een spectaculair feestje wordt, dat kunnen we je garanderen! Hier wil je bij zijn!

GeitjeB(r)ij

GeitjeB(r)ij
Genre: Theater
Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Een interactieve voorstelling over kleine vooroordelen (niets is wat het lijkt)

Mama geit is één van haar 7 geitjes kwijt... Ze gaat langs alle dieren van de kinderboerderij om haar geitje te zoeken.
O ja, er was ook nog iets met een wolf en 7 geitjes. Stoute wolf, geef mijn geitje terug! Maar de wolf weet van niks...of doet hij maar alsof?

Kindertheater Kaboem (broer en zus, Stefan en Judit Wolters) spelen een interactieve voorstelling, met een knipoog naar een bekend sprookje. Deze voorstelling is een vrije bewerking naar het Prentenboek van het jaar 2016 "We hebben er een geitje bij" van Marjet Huiberts.

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten
Genre: Voordracht

Silent Luisteren naar een speciaal geschreven verhaal

Jan Paul Schutten schrijft al sinds 2003 kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van dierentaal tot onze hersenen, van ons spionage tot spruitjes en van geschiedenis tot de toekomst. In 2008 en 2015 won hij de Gouden Griffel voor zijn boeken Kinderen van Amsterdam en Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel. Zijn boeken zijn inmiddels in meer dan tien talen vertaald. Sinds 2013 is hij ook de officiële Kinderboekenambassadeur van Nederland.

Op Boekids kan je 'silent luisteren' naar het korte verhaal 'Zowaar ik een hert ben' van Jan Paul Schutten.

Foto: Chris van Houts

Walvisjong

Walvisjong
Genre: Theater
Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Ontroerende muziektheater "De kleine walvis"

Senna Gourdou neemt je op Boekids mee naar het strand, waar ze een walvis vindt. Walvisjong is een muzikale beeldende voorstelling over de wonderlijke verbintenis tussen een meisje en een walvis. Het meisje neemt de walvis mee, ze vermaakt hem en ze zingen samen. Maar dan moet de Walvis terug… Walvisjong is gebaseerd op het boek De kleine walvis (van Benji Davies) en gemaakt door Simone de Jong. Dit prentenboek is niet voor niets uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Kom kijken naar het vertederende lieve verhaal over een bijzondere vriendschap!

BoeLAB

workshop

BoeLAB
Genre: BelevingWorkshop

Experimenteer in ons Boekids Laboratorium

Ga als labmedewerker aan de slag! Meld je aan bij ons loket en ontvang een officiële toegangspas voor het LAB-atelier. Je ontvangt ook een veldonderzoek-formulier, daarmee breng je de heersende kwalen op het Boekids terrein in kaart. Denk aan festivalkoorts, ontstoken lachspieren, dwarsdenkpijn of schrijfeelt. Na dit onderzoek is het tijd voor experimenteren. Verzamel ingrediënten, vermaal woorden, mix kruiden, roer mengsels en schrijf een passend receptgedicht. Als heuse laborant maak je medicijnen op bestelling die klaar worden gezet in onze apothekerskast.

TaalBeeld, een bevlogen duo dat bestaat uit beeldend kunstenaar Anton Klein en taalkunstenaar Inge van Wijgerden verzorgen deze prikkelende workshop. Door het samenbrengen van Taal en Beeld bundelen zij hun expertise, enthousiasme en kracht. Woorden geven klank aan beeld, beeld geeft zicht op taal. Het versmelten van de twee disciplines zorgt voor inspirerende ervaringen.

Voor deze workshop hoef je je niet in te schrijven.

Prentenboekje maken

workshop

Prentenboekje maken
Genre: Workshop
Leeftijd: Vanaf 6 jaar

DIY miniboekje maken op de risograaf

Aan de slag met papier, stiften en met tekenen, knippen en plakken. In deze workshop maken we gezamenlijk een miniboekje. Het boekje mag je natuurlijk ook mee naar huis nemen. De miniboekjes drukken we op de risograaf, een oude stencilmachine in twee verschillende kleuren.

De Grafische Werkplaats is een echte makersplek en is een grote grafische werkplaats waar je kunt zeefdrukken, etsen of werken met de risograaf. Kunstenaars, ontwerpers, modeontwerpers gaan hier aan de slag om hun kunstwerk te drukken, posters te maken of stof te bedrukken.
Op Boekids mag jij op deze bijzondere plek als een echte kunstenaar aan de slag!

LET OP!!
Voor deze workshop moet je je inschrijven.
12:00, 14:00 en 16:00 uur voor 4+
13:00 en 15:00 uur voor 8+

Boer Boris gaat naar zee

Boer Boris gaat naar zee
Genre: TheaterVerteltheater
Leeftijd: Vanaf 4 jaar

Ton Meijer neemt je mee naar de boederij van Boer Boris

Bij deze voorleesvoorstelling ga je eerst samen door het boek heen. Met z’n allen beginnen we het verhaal op de boederij bij Boer Boris. We spelen de dieren en maken de geluiden die daarbij horen. Wat gebeurt er allemaal op de boederij? Is het akkerbouw of veeteelt? En wat is het leven zonder vrienden? Bij deze voorstelling doet iedereen gezellig mee en spelen we op Boekids het verhaal van Boer Boris na en wordt er ook samen gezongen.

Theaterduizendpoot Ton Meijer heeft een eigen vrije speelstijl, waarbij de kinderen in het publiek een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag. Kom je ook kijken, luisteren en misschien wel meedoen?

Stout Konijn

workshop

Stout Konijn
Genre: BelevingWorkshop

Reuzeknuffelkeutels maken

Stout Konijn keutelt op Boekids! En jij wilt vast helpen Stout Konijn te helpen met deze superleuke workshop.

Stout Konijn is de uit de kluiten gewassen lievelingsknuffel van kinderboekenschrijver Douwe-Sjoerd. Vroeger was Stout Konijn klein… nu niet meer. Hij doet het liefst niets zoals het hoort. ‘s Nachts is Stout Konijn wakker en keutelt, graaft en banjert hij overal dwars doorheen. Zijn enorme konijnenkeutels liggen overal in de weg. Overdag ligt Stout Konijn altijd lief en rustig te slapen, maar dan wel het liefst op een plek waar dat eigenlijk niet mag.
Douwe-Sjoerd houdt ontzettend veel van Stout Konijn, maar zo’n groot knuffeldier moet heel veel geknuffeld worden. En Douwe-Sjoerd is altijd veels te druk. Daarom zoekt Stout Konijn plekken op waar hij door iedereen geknuffeld kan worden. Kom jij helpen?

Voor deze workshop hoef je je niet in te schrijven.

Meester Bart

Meester Bart
Genre: Voordracht
Leeftijd: Speciaal voor ouders (maar ook leuk voor de kids)

De populairste meester van Nederland vertelt

Bart Ongering, beter bekend als ‘Meester Bart’, is de populairste meester van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij op zijn 26e voor het eerst voor de klas. Hij is docent vmbo en onderbouw in Amsterdam en columnist voor Trouw. Op Boekids spreekt hij over zijn nieuwe bundel Meester Bart op zijn best waarin zijn beste stukken en uitspraken en nieuw werk staan. Meester Bart neemt je mee in zijn ontwikkeling van ‘probleem-leerling’ tot leraar-met-een-missie.

Foto: Matty van Wijnbergen

Tim Hartog

Tim Hartog

Een grappige en energieke presentator

Al op jonge leeftijd wist Tim dat hij cabaretier wilde worden. Grappen vertellen op een podium leek hem het mooiste wat er is en dat vindt hij nog steeds! Tim is niet alleen een grappenmaker, maar presenteert ook verschillende festivals. Vorig jaar mocht hij zijn favoriete schrijver Paul van Loon aankondigen en ook dit jaar heeft hij er heel veel zin in om alles in de grote zaal in het Paard van Troje aan elkaar te praten.

Foto: Debbie van Polanen

Vluchteling Ervaringsreis

Vluchteling Ervaringsreis
Genre: Beleving
Leeftijd: Voor iedereen van 10 jaar en ouder. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen de reis alleen maken onder begeleiding van een volwassene.

Hoor en beleef de verhalen van vluchtelingen in het Humanity House

Vluchtelingen beheersen het nieuws. Maar vaak wordt er óver hen gepraat, in plaats van mét hen. Op Boekids komen vluchtelingen zelf aan het woord. Waarom laat iemand alles achter? En wat maakt een vluchteling allemaal mee tijdens en na zijn vlucht? Dat kom je te weten in deze ervaringsreis, waarbij je in de huid van een vluchteling kruipt. Daarna hoor je acht mensen die jou hun vluchtverhaal vertellen. Shaza Manla (13) uit Syrië bijvoorbeeld, een muziektalent met grootse plannen voor de toekomst. En de Irakese Akhrat Selevani (17), die vertelt hoe het voor haar was om acht jaar lang in allerlei Nederlandse asielzoekerscentra te wonen en te wachten. Jij bent niet alleen een toeschouwer, maar ook een deelnemer, (mee)denker en (mee)doener.

Klaar voor een interactieve, inspirerende reis? Beleef de vernieuwde ervaringsreis in het Humanity House Museum.

Foto: Humanity House

PVC Percussie Show

PVC Percussie Show
Genre: BelevingMuziek

Percussionist El Loren maakt muziek met een bijzonder instrument

Een instrument van potten, pannen, pvc buizen en ander materiaal? Hoe ziet zoiets eruit en hoe klinkt dat? Op Boekids kun je dit gaan beleven! Percussionist El Loren reist de hele wereld over met zijn unieke show, waarin hij muziek maakt op een zelfgemaakt reusachtig instrument. Bij dit optreden ga je lachend en dansend weg en misschien sta je zelf ineens ook met een pvcbuis of pan in je handen. Kom gezellig muziek luisteren en maken met El Loren en zijn PVC Muziek Show.

Afterpartees

Afterpartees
Genre: BelevingMuziek

Interactief muzikaal feestje

Afterpartees maken powerpop, garagerock en punk muziek en nemen jou mee in hun aanstekelijke enthousiasme.

De jongens van Afterpartees doen lekker waar zij zin in hebben én op Boekids ook een beetje wat het publiek wil. Bijvoorbeeld altijd al willen crowdsurfen? Afterpartees zullen je uitleggen hoe je dat doet. Maak je klaar voor een vrolijke chaos en kom genieten van dit sprankelende optreden!

Lieve Bertha Muziekshow

Lieve Bertha Muziekshow
Genre: CabaretMuziekTheater

YouTube-sterren Koen Brouwer en Rens Polman zingen loepzuiver

De lefgozers van Lieve Bertha (Koen Brouwer & Rens Polman) zijn grappig, spontaan en recht voor zijn raap. De twee heren besloten op hun tiende om samen artiest te worden, mooie dingen te maken en die aan heel de wereld te laten zien. En dat doen ze! Op YouTube maar ook op het podium. Bij Boekids komt Lieve Bertha met een muzikale show.

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III
Genre: Muziek

Ontroerende liedjes en grappige verhalen in een muzikale live show

In de afgelopen jaren is Lucky Fonz III zowel in binnen- als buitenland uitgegroeid tot één van Nederland’s bekendste en meest gewaardeerde songwriters en live-acts. Lucky Fonz III tourt nu met zijn nieuwe one-man-show 'Superlekker' langs de Nederlandse theaters. Hij heeft het dus heel erg druk, maar voor Boekids Festival heeft Lucky Fonz III speciaal een uitzondering gemaakt! Op Boekids geeft hij een muzikale live show.

Foto: Sanja Marusic

Jongleren met letters

workshop

Jongleren met letters
Genre: Workshop

Een vrolijke workshop door schrijver Gideon Samson

Van letters maak je woorden en van woorden maak je zinnen. Maar hoe werkt dat eigenlijk bij het schrijven van een verhaal? Waarom is dat ene woord nou zo fijn om te gebruiken? Wat maakt sommige zinnen zoveel mooier dan andere? En is het werkelijk waar dat je iets kunt opschrijven zonder het ook écht op te schrijven?

Kinderboekenschrijver Gideon Samson gaat samen met jou op onderzoek uit. In een vrolijk uur vol olifanten, zeemeerminnen en marsmannetjes goochel je met gedachtes en jongleer je met letters. Niks is gek en niks is fout… Duik dus mee in de wondere wereld van woorden en verdwaal in je eigen verhaal!

Foto: Chris van Houts

Kinderboeken winkel

Kinderboeken winkel
Leeftijd: Alle leeftijden

Haagse kinderboekwinkel Alice in Wonderland

De boeken van de aanwezige auteurs zullen tijdens Boekids Festival te koop zijn bij de Haagse Kinderboekwinkel Alice in Wonderland, te vinden in de foyer van het Paard van Troje. Eigenaren Yvon en Stefan hebben door hun jarenlange ervaring op het gebied van leesbevordering en het geven van extra taallessen aan kinderen met een taalachterstand op basisscholen en kinderdagverblijven, een liefde voor het kinderboek ontwikkeld en kennis van prentenboeken en kinderboeken opgedaan. Haagse Kinderboekwinkel Alice in Wonderland viert dit jaar hun jubileum!

Doorlopend, Foyer - Paard van Troje

Interview & Signeer Lounge

Interview & Signeer Lounge
Leeftijd: Alle leeftijden

Ontmoet je favo schrijvers!

In de foyer van het Paard van Troje richten wij dit jaar een heuse Interview & Signeer Lounge in, waar jij de kans krijgt om je favoriete schrijvers een vraag te stellen of een handtekening te scoren!
Op de dag zelf wordt er een schema opgehangen met de precieze tijdstippen, hou het in de gaten!

Doorlopend, Foyer - Paard van Troje

Graffiti

workshop

Graffiti
Leeftijd: 8+

Workshop

Street art is stoer, spannend en je komt het overal op straat tegen!

Speciaal voor Boekids Festival organiseert TheHagueStreetArt.nl een enorme Street Art muur waar je samen met een aantal professionele kunstenaars mee helpt aan het maken van een enorme Street Art schildering, op de muur van het Paard van Troje!

De Boekids Street Art Wall heeft een literaire twist; zo kunnen kids bijv. gebruik maken van een volledig sjablonen alfabet.
Stiften, spuitbussen, verf, kwasten, stencils, tape…. Je mag alles gebruiken tijdens deze toffe workshop!

Redactie Boekrant

Redactie Boekrant
Genre: Workshop
Leeftijd: 6+

Werk mee aan de enige echte Boekids Festivalkrant!

Deze editie van Boekids kun je meewerken aan een echte krant over het festival! Meld je aan bij de redactie en ga aan de slag als journalist, fotograaf, interviewer of illustrator. We werken met typemachines, stempels en lettermallen, alleen de camera’s zijn digitaal. De artikelen worden ter plekke in elkaar geknipt en geplakt, zodat aan het eind van de dag alle Boekids nieuwtjes en verslagen te lezen zijn in de BoeKrant!

Bekijk de eerder gemaakte BoeKrant via deze link: http://boekids.nl/2015/wp-content/uploads/2016/03/BoeKrant.pdf


Koop nu je tickets!