Boekids Festival

zondag 3 juni 2018

(Theater De Nieuwe Regentes)

Dokter Corrie geeft antwoord

Dokter Corrie geeft antwoord
Genre: BelevingWetenschap

Wie heel veel van seks weet en er ook nog eens heel grappig over kan vertellen is Dokter Corrie.

De favoriet van menig basisschoolleerling bracht, samen met schrijfster Niki Padidar, onlangs het boek 'Dokter Corrie geeft antwoord' uit. Vol met onderwerpen waar alle jonge kinderen gezond nieuwsgierig naar zijn. Tijdens Boekids komt schrijfster Niki langs om over het boek te praten.

Jacques Vriens

Jacques Vriens Boekids Festival

Jacques Vriens

Als kind verzon hij al toneelstukken die hij samen met zijn vrienden speelde voor kinderen uit de buurt. Zijn liefde voor verhalen is met de jaren alleen maar gegroeid. Inmiddels is hij zelfs een van de bekendste kinderboekenschrijvers in Nederland en schrijf hij onder andere: Meester Jaap, De bende van De Korenwolf en Oorlogsgeheimen.

Jacques Vriens Boekids Festival

Dromoscopen

Dromoscoop Boekids Festival

Dromoscopen
Genre: Beleving

Steek je hoofd door het gat en ontdek een nieuwe fantasiewereld

Voor je staan een aantal grote gekke vormen op poten. Je steekt je hoofd door het gat aan de onderkant en... wat zie je? Een hele nieuwe wereld!
Ineens ben je kilometers diep in de zee of sta je in een snoepige miniatuurwereld. Met je hoofd in een Dromoscoop begeef je je zomaar middenin een wereld waar je alleen van kunt dromen.

Dromoscoop Boekids Festival

De Mier

De Mier, Buro Bannink, Toon Tellegen

De Mier
Leeftijd: 6+

Een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het boek ‘Het vertrek van de mier’ van Toon Tellegen.

'Niet ver van de rand van het bos staat het huis van de mier. Er hangt één oud omgekruld briefje aan de muur waarop staat:
“De mier, dat ben ik”.'

Op een dag laat de mier zijn huis achter en gaat op zoek naar de verte. Waar de verte zich bevindt en wat de verte precies is, weet hij niet, maar dat hij gaat staat vast! Onderweg komt de mier de olifant tegen in een bootje, mist de mier de eekhoorn zo hard als hij hem nog nooit heeft gemist en leert hij van het schrijvertje dat iedereen zijn eigen verte heeft…
Met gebruik van een overheadprojector en onder begeleiding van live muziek, wordt een verhaal tot leven gebracht waarin eerlijkheid en moed centraal staan. Vertrek samen met de mier en ga mee op zoek naar de verte.

De Mier, Buro Bannink, Toon Tellegen

Vertellus

Muziekgezelschap Vertellus

Vertellus

Al spelend en muziekmakend vertellen ze de leukste verhalen

Muziekgezelschap Vertellus, publieksfavoriet van vorig jaar, is terug van weggeweest! Al spelend en muziekmakend vertelt dit vrolijke muziekgezelschap de allerleukste verhalen op Boekids Festival.

Muziekgezelschap Vertellus

Workshop: Gorgelmormels

Gorgelmormels workshop

Workshop: Gorgelmormels
Genre: BelevingWorkshop

Maak kennis met de Gorgels: de tot-leven-gewerkte wezens uit de gorgelrijmen van dichter C. Buddingh.
In deze fantasie-prikkelende workshop mogen kinderen hun eigen gorgelmormels maken, gorgelrijmen schrijven en hun eigen gorgels tot leven brengen!

Gorgelmormels

Workshop: Koken voor de keizer

workshop

Workshop: Koken voor de keizer
Genre: BelevingWorkshop

‘De elfjarige Mick moet koken voor zijn leven. Zeven dagen lang moet hij iets maken wat keizer Linus I lekker vindt. Er is echter één probleem: de keizer lust niets.’ Koken voor de Keizer is het geprezen boek van Marloes Morshuis, dat tijdens Boekids uitgangspunt is voor een interactieve workshop.

Voorstelling: De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen

Voorstelling: De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen
Genre: BelevingTheater

Een knettergekke voorstelling vol humor en tovenarij door theatergezelschap Meneer Monster

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Afgelopen periode maakten de auteurs van het boek, Andy Griffiths en Terry Denton (AUS), een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut. Makkelijker gezegd dan gedaan, want waar haal je zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?

Meneer Monster zet samen met het Australische CDP Theatre Productions zijn tanden in dit verhaal en tovert het om tot een knettergekke voorstelling vol humor en tovenarij. Een echte Meneer Monster-productie voor zowel jong als oud.


Koop nu je tickets!