BOEKIDS 2020 GECANCELD

23 april 2020

Haags festival Boekids gaat niet door

Ook het Haagse festival Boekids gaat definitief niet door, nu alle grote evenementen tot 1 september zijn verboden vanwege het gevaar voor verspreiding van het coronavirus. 

Directeur Ellen van Heijningen: “Hoewel het voor ons allemaal een enorme klap is, begrijpen we dat deze maatregelen nodig zijn. Sinds twee jaar zijn we druk bezig met een nieuwe festivalformule. Zo hebben we een festivalavond aan ons programma toegevoegd voor boekenliefhebbers van alle leeftijden. We hopen deze lijn volgend jaar door te mogen zetten en kijken positief vooruit naar 2021.”

Boekids zou plaatsvinden op 13 en 14 juni, in Theater de Nieuwe Regentes. Op de line-up van dit jaar stonden onder andere Roxeanne Hazes, Wonderland, Kikker, Elvy’s Wereld en Over een kleine mol. De afgelopen weken besloot Boekids de fysieke colleges van Boekids University dit jaar volledig virtueel en gratis aan te bieden. Zo kregen kinderen online les van onder andere topkok Pierre Wind en jeugdboekenschrijfster Marte Jongbloed.

Over Jeugdfestival Boekids

Boekids is al vanaf de eerste editie in 2003 hét toonaangevende festival dat kinderen en (jong)volwassenen stimuleert, enthousiasmeert en uitdaagt om literatuur te ontdekken. Naast Boekids wordt Boekids University georganiseerd, een reeks interactieve colleges voor het primair en voortgezet onderwijs. Boekids University stelt vragen, biedt antwoorden en daagt uit om actief deel te nemen. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl

———-

 

Boekids helpt jou de komende periode door! Speciaal voor deze rare weken zonder school, sport en feestjes, hebben wij een bomvol programma voor je gemaakt. Er zijn meerdere dingen die je kunt doen: 

  1. Super interessante interactieve colleges volgen in een online klaslokaal > ga naar ons VIRTUEEL KLASLOKAAL
  2. Daarna heb je wel een pauze verdiend. Luister naar verhalen, knutsel mee of ontspan > ga naar VRIJE TIJD
  3. Zin om in een hoek te kruipen met een boek? Volg de dagelijkse boekentip op Facebook > ga naar #IKLEESTHUIS
  4. Maak met je hele klas of alleen deze speciale lesbrieven over allemaal super spannende onderwerpen:

KUNNEN WE STRAKS ECHT OP EN NEER NAAR MARS? LESBRIEF BASISONDERWIJS

VERANDERT HET VERLIEZEN VAN EEN WEDDENSCHAP JE IDENTITEIT? LESBRIEF VOORTGEZET ONDERWIJS

KLEURPLATEN MUIZENCIRCUS

VOGELTEKENING