boektalk

Boekids University is een programma van interactieve colleges voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Bij Boekids University ontdekken leerlingen tal van culturele, maatschappelijke en wetenschappelijke onderwerpen in een interactief multidisciplinair programma.

Maria Genova
Komt een vrouw bij de h@cker

Hoe vatbaar zijn wij voor internetfraude, hoe makkelijk is het om je digitale identiteit te stelen. Maria Genova is bekend van haar boek: Komt een vrouw bij de hacker. Een speciale gast zal demonstreren hoe een live hack in z’n werk gaat.

Gideon Karting
Werk nooit met je idolen

Gideon heeft in zijn functie als boeker bij Mojo concerts gewerkt met tal van wereldsterren waaronder Lady Gaga en One Direction. Hij zal vertellen over hoe je je in deze wereld staande houdt en wat de Do’s en Don’t’s zijn.
Gast Junior van der Stel (Mojo) heeft dagelijks te maken met de soms exorbitante eisen van artiesten en managements.

Noah & Melissa
Hoe overleef ik mijn leeslijst?

Twee bekende Booktokkers geven tips over boeken die jongeren aanspreken en leggen uit waarom juist zij wel deze doelgroep  aan het lezen krijgen waar volwassenen al jaren hun tanden op stukbijten.

Tim den Heijer
Het Bromvlieg-effect

Tim is co-auteur van Het Bromvlieg-effect en legt aan de hand van talloze voorbeelden uit hoe wij ons in het dagelijks leven laten leiden door soms nauwelijks waarneembare manipulatieve richtingaanwijzers.