BOB POPCORN

Voorlezen & Workshop | beide dagen

Op een dag mag Ellis van haar vaders geen popcorn meer eten, een ramp. Want Ellis is verslaafd aan popcorn en niet zo’n beetje ook. Om stiekem toch nog aan de heerlijke snacks te kunnen komen verstopt ze de magnetron in de schuur. Hier ontmoet ze op een dag een driftige maïskorrel: Bob Popcorn. Vier samen met Bob Popcorn het ultieme popcornfeestje, waar onder andere illustrator Martijn van der Linden laat zien hoe Bob getekend wordt en er is natuurlijk… popcorn!

Maranke Rinck schrijft al sinds ze een pen kan vasthouden verhalen voor kinderen. Maar voor ze kinderboekenschrijver werd, werkte ze eerst een hele tijd in het onderwijs. Nu geeft ze geen les meer, maar ze vliegt nog wel het hele land door om kinderen en volwassen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Maranke won verschillende prijzen, waaronder de zilveren griffel en de Kinderboekwinkelprijs.

Martijn van der Linden werkt al twintig jaar als illustrator. Hij werkt vaak samen met Maranke, maar tekent en schildert ook vaak voor andere schrijvers zoals Edward van de Vendel, Erna Sassen en Arthur Japin. Hij won veel prijzen waaronder de Woutertje Pieterse Prijs en het Gouden Penseel en zijn werk verschijnt over de hele wereld.