We nemen je graag mee door het gebouw van onze festivallocatie! Klik hier om zien in welke zaal je wat kunt vinden

Plattegrond Boekids 2018

Tearoom en buiten

Als je De Nieuwe Regentes binnenloopt, kom je hem al snel tegen: de Tearoom. De Tearoom is bijzonder, want je kunt hier allerlei droomwerelden in het echt zien. Neem een kijkje in een van de van de Dromoscopen en wie weet zwem je ineens in een koraalrif! Of wat dacht je van een piepklein hotel voor hamsters? Hij bestaat echt! Help Het Waanzinnige Hamsterhotel en maak een mooie hotelkamer, zodat de hamsters aan het eind van de dag met een gerust hart kunnen gaan slapen.

Buiten kom je lekker een frisse neus halen, terwijl je een hapje eet bij de foodtruck of in de huid kruipt van een oplossings-professional. Speciaal voor Boekids komt ‘Het Ministerie van Oplossingen’ uit het boek van Sanne Rooseboom-kinderboekenschrijver tot leven. Deel hier je probleem of los de problemen van bezoekers op!

 

De Foyer

De foyer is misschien wel de stoerste ruimte van De Nieuwe Regentes. Op Boekids wordt hij omgetoverd tot Villa Fantasia, dé plek waar schrijvers bij elkaar komen, voorlezen en vertellen. In de foyer zijn al veel ontmoetingen geweest, maar op Boekids is er wel een heel bijzondere: schrijver Hayley Barker en haar boek ‘Showstopper’! Ze brengt de Nederlandse vertaling van haar boek uit in Nederland en vertelt er alles over in een interview, voor iedereen van 12 jaar en ouder. Ook vind je hier Stefan Buijsman, Enne Koens en de voorleesvoorstelling van Lizette de Koning.

 

Studio | Workshopparadijs

Op Boekids spring, ‘zwem’ en loop je van eiland naar eiland in het workshopparadijs. Op ieder eiland kun je meedoen met een andere workshop.
In het workshopparadijs valt je misschien iets op. Op een van de eilanden liggen allemaal keutels! Dat kan maar één ding betekenen: de keutels van Stou Konijn. Tijdens de workshop Stout Konijn KnuffelKeutels zoeken & knutselen ga je op zoek naar keutels… die je kunt knuffelen! Knutsel je eigen knuffelkeutel en misschien groeit er wel iets moois uit.
Echte ontdekkingsreizigers maken tijdens de workshop ‘Koken voor de keizer’ kennis met Mick, die moet koken voor een keizer die niets lust. Maar er zijn nog meer leuke ontmoetingen in het workshopparadijs. Heb je wel eens een Gorgelmormel ontmoet? Op Boekids kan het! Tijdens de workshop ‘Gorgelmormels’ leer je zelfs hoe je zelf zo’n fantastisch mormel maakt.
Heb je altijd al een echte animatie willen maken? Breng dan een bezoekje aan de animatieplaats met tekeningen van Marije Tolman.

Ga je mee op ontdekkingstocht?

Het Diepe

Je zou het van buitenaf misschien niet zeggen, maar De Nieuwe Regentes is ooit een zwembad geweest. Als je onder de Grote Zaal duikt kom je terecht in Het Diepe. Door de originele zwembadtegels lijkt het net alsof je in een onderwaterwereld bent beland! Op Boekids vertelt Niki Padidar je hier alles over het boek ‘Dokter Corrie geeft antwoord’. Dit boek beantwoordt al jouw brandende vragen over verschillende onderwerpen, van puberteit tot aan relaties. Varkentje Rund en zijn vrienden zetten deze ondergrondse zaal op stelten tijdens hun muzikale voorstelling. Ga lekker zitten op de bodem en luister naar alle grappige liedjes en avonturen van het gekke Varkentje Rund waarin er altijd wel iets misgaat!

 

Ketelhuis

Het Ketelhuis klinkt misschien ruig, als je hoort over zijn betonnen vloer, bakstenen zuilen en ruwe hout. Toch is het een van de meest sfeervolle ruimtes van De Nieuwe Regentes!
Waar hier normaal theater- en muziekgroepen oefenen of films worden getoond, tovert het programma op Boekids deze zaal om tot één groot feest! Knuffel bijvoorbeeld met de knuffelkeutels van Stout Konijn & De KeutelKringlooop, dans en zing lekker mee met het voorleesconcert van Janneke Schotveld en Beth & Flo of luister naar muziekgezelschap Vertellus dat al muziekmakend de leukste verhalen vertelt.

 

De kleine zaal

In de kleine zaal maken schrijfliefhebbers samen met Jacques Vriens een reis terug in de tijd terwijl hij al theater spelend vertelt over zijn boeken en schrijverscarrière. Of zie hoe deze zaal ineens wordt omgetoverd tot dierenbos tijdens de muzikale voorstelling van De Mier.

 

Grote Zaal

Het hart van De Nieuwe Regentes, dat is de Grote Zaal. Voor Boekids vonden hier al congressen, recepties en theatervoorstellingen plaats. Misschien is het daarom geen wonder dat je hier op 3 juni de theatervoorstelling van De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen bezoekt, want waar moet je anders vliegende katten, een gorilla invasie en een limonadefontein kwijt?

Let op: alleen toegang met een Festivalticket PLUS