Samenkomst van literatuur en muziek is de successleutel van Boekids

Gisteren zondag 19 maart 2017 beleefde Boekids een succevolle 15e editie van het jeugdfestival, waar literatuur op een unieke manier combineert met andere kunstvormen. In Paard van Troje, Humanity House, Paardcafé en de Grafische werkplaats konden kinderen genieten van onder anderen Joke van Leeuwen, Ali B, De Kraaien, Ted van Lieshout, Lucky Fonz III, Borre en Meester Bart.

Honderden gezinnen bezochten de vele (muzikale) vertelvoorstellingen en de kinderen konden met hun favoriete schrijvers en artiesten op de foto of in gesprek gaan. Bij Ali B en De Kraaien konden kids op het podium mee dansen, rappen en zingen. En bij ‘Silent Luisteren’ hingen de kinderen aan de lippen van Jan Paul Schutten, Bibi Dumon Tak, Sylvia van den Heede en andere schrijvers.

Ook zijn de jonge festivalbezoekers zelf aan de slag gegaan bij oneindig veel workshops: er zijn meer dan 200 reuzenkeutels gemaakt samen met Stout Konijn, meer dan honderd kinderen hebben een  levend getatoeëerd verhaal gemaakt, de muur van het Paard is beklad met honderden letters tijdens de graffitiworkshops, er zijn bijna 100 prentenboekjes gedrukt, 60 kinderen leerden hun eigen verhaal te vertellen tijdens de schrijfworkshop door auteur Gideon Samson of de vlogworkshop door Koen (Lieve Bertha), Pieter Konijn is meer dan 500 keer geknuffeld en er zijn meer dan 100 dieren getekend onder leiding van de Britse striptekenaar Gary Northfield of illustratrice Fleur van de Weel.

Houd onze site en social media in de gaten voor foto’s en filmpjes van het festival,