Bekijk programma per categorie!

Blokkenschema Boekids 2018

Workshops op Boekids

Als je al die mooie verhalen hoort die op Boekids worden verteld, heb je soms zin om ook zélf eens op ontdekking te gaan. In ons workshopparadijs reis je van eiland naar eiland en kom je terecht in de wereld van je favoriete verhaal!

Voor je het weet zie je de leukste personages tot leven komen, zoals die gekke Gorgelmormels in de workshop ‘Gorgelmormels’, of terwijl je een echte animatie maakt in de animatieplaats of de kieskeurige keizer die niets lust, uit het boek Koken voor de keizer. Hoe kook je nou voor iemand die niets lust? Misschien los je dat probleem wel op tijdens de workshop van Het Ministerie van Oplossingen. En als je daar toch bent, neem dan vooral ook even een kijkje bij Het Waanzinnige Hamsterhotel waar je zelf kamers mag bouwen voor in dit gekke hotel. Bij de workshop Stout Konijn KnuffelKeutels zoeken & knutselen ga je op zoek naar keutels… die je kunt knuffelen!

 

Schrijvers op Boekids

Boeken, boeken en nog eens boeken. Of het nu een theatervoorstelling is of een voorleesconcert, op Boekids ben je als verhalenliefhebber aan het juiste adres! Maar hoe zit het met de bedenkers van al die mooie verhalen en wat doe je als kinderboekenschrijver precies? Kinderboekenschrijver Jacques Vriens vertelt het je op Boekids. Misschien ken je hem wel van zijn boeken over Meester Jaap of Achtste-groepers huilen niet.
Ook Niki Padidar komt naar Boekids met haar boek ‘Dokter Corrie geeft antwoord’. Hierin worden al jouw vragen beantwoord over onderwerpen als zoenen, de puberteit en verkering! Of bezoek de vrolijke (voorlees)voorstellingen van Lizette de Koning, Marte Jongbloed en Beth & Flo, ontdek hoe lang jij zou overleven in de wildernis met Enne Koens, maak kennis met Het Rekenrijk van Stefan Buijsman of leer alles over Hayley Barker en haar boek ‘Showstopper’ in boeiend interview.

Wegdromen op Boekids

Op Boekids ga je je eigen weg in het Luisterboekentheater. Je kiest helemaal zelf bij welk verhaal je wegdroomt. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is neerploffen op een paar zachte kussens met een koptelefoon. Je fantasie doet de rest! Je droomwereld met je eigen ogen zien kan in een van de Dromoscopen. Elke Dromoscoop hoort bij een wereld uit een kinderboek. Steek je hoofd door een van deze gekke vormen op poten en teleporteer jezelf naar een snoepjesparadijs of de bodem van een tropische zee.

 

Muziektheater op Boekids

Niets vertelt een verhaal zoals muziek dat doet. Daarom zijn muziek en theater een gouden combinatie! Ook op Boekids zijn er genoeg muzikale voorstellingen waar je kunt luisteren én meezingen. Muziekgezelschap Vertellus vertelt en zingt over het spannende verhaal van ‘Knuffels van Mol’ en de voorstelling van De Mier neemt je mee op een muzikale zoektocht naar de verte. Vervolg je muziektheaterroute op Boekids met een bezoekje aan de voorstelling van Varkentje Rund, die je niet afsluit zonder te lachen om de gekke avonturen en liedjes van deze beestenboel.