De eerste namen van Boekids University 2016 zijn bekend!

Wij zijn super blij dat verschillende sprekers nú al hebben toegezegd aan Boekids University 2016 deel te willen nemen! De week van 14 t/m 18 maart wordt een spannende week boordevol met professoren, wetenschappers, proefjes en ingewikkelde vragen. Ga er maar eens goed voor zitten, en laat je hersenen, en die van je klasgenoten, kraken. Wist je bijvoorbeeld dat àlle jongeren in de wereld rechten hebben? Recht om zichzelf te zijn, recht op eten en drinken en een eigen identiteit. Hoe zit dat precies? En wat kun je zelf doen om op te komen voor je rechten? Dat komt De Kinderombudsman, Marc Dulleart, allemaal vertellen tijdens zijn college. En waarom is water uit de kraan eigenlijk schoner dan water uit de supermarkt? Weet jij het? Professor Kitty Nijmeijer, 'de hipste scheikundeprof van de Universiteit Twente' legt het uit tijdens haar college over water en membranen.
Dagelijks in het nieuws, noodhulp. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? En wat gebeurt er met het geld dat je doneert aan Giro 555? Journalist Maite Vermeulen, bekend van De Correspondent, weet antwoord op al deze vragen en zal het je haarfijn uitleggen tijdens haar college. Dit en nog veel meer in de derde week van maart! Verzekerd zijn van een plek? Geef je klas dan nu alvast op! Laat een bericht achter via educatie@boekids.nl, dan houden wij je als eerste op de hoogte over de exacte invulling van de colleges, het programma en tijden.

Wij zijn super blij dat verschillende sprekers nú al hebben toegezegd aan Boekids University 2016 deel te willen nemen!

De week van 14 t/m 18 maart wordt een spannende week boordevol met professoren, wetenschappers, proefjes en ingewikkelde vragen. Ga er maar eens goed voor zitten, en laat je hersenen én die van je klasgenoten, kraken.

Wist je bijvoorbeeld dat àlle jongeren in de wereld rechten hebben? Recht om zichzelf te zijn, recht op eten en drinken en een eigen identiteit. Hoe zit dat precies? En wat kun je zelf doen om op te komen voor je rechten? Dat komt De Kinderombudsman, Marc Dulleart, allemaal vertellen tijdens zijn college.

En waarom is water uit de kraan eigenlijk schoner dan water uit de supermarkt? Weet jij het? Professor Kitty Nijmeijer, ‘de hipste scheikundeprof van de Universiteit Twente’ legt het uit tijdens haar college over water en membranen.

Dagelijks in het nieuws, noodhulp. Maar hoe werkt dat eigenlijk precies? En wat gebeurt er met het geld dat je doneert aan Giro 555? Journalist Maite Vermeulen, bekend van De Correspondent, weet antwoord op al deze vragen en zal het je haarfijn uitleggen tijdens haar college.

Natuurlijk maken we binnenkort nog veel meer te gekke sprekers & colleges bekend!

Verzekerd zijn van een plek? Geef je klas dan nu alvast op! Laat een bericht achter via educatie@boekids.nl, dan houden wij je als eerste op de hoogte over de exacte invulling van de colleges, het programma en tijden.