Boekids spoelt aan bij ‘Festival op ’t Eiland’

Tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen van 13 t/m 19 juli spoelt Boekids aan op het Waalstrand en brengt verhalenvertellers mee! Dagelijks zijn er gratis voorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. Verhalen nemen je mee naar plekken waar je in de echte wereld nooit zult komen, het prikkelt je fantasie.  Neem nou Ridder Florian die draken wil verslaan, of de gebroeders Zuur, waarbij het glas altijd half leeg is.

Verhalen nemen je mee naar plekken waar je in de echte wereld nooit zult komen, het prikkelt je fantasie.  Neem nou Ridder Florian die draken wil verslaan, of de gebroeders Zuur, waarbij het glas altijd half leeg is.
Elke middag op het Verhalen Eiland nemen zij de kinderen mee in hun avonturen. Met voorstellingen, verhalen, kindercabaret en een liedjesprogramma creëert Boekids een enerverende festivalbelevenis, die de kinderen laat genieten met de voeten in het zand!

Frank Groothof – Ridder Florian

Frank Groothof brengt Ridder Florian naar het Waalstrand. Een intieme vertelvoorstelling geïnspireerd op de avonturen van Ridder Florian uit het bekende en gelijknamige boek van Marjet Huiberts, Ridder Florian.

Florian wil graag ridder zijn, draken verslaan en prinsessen redden. Daarom gaat hij op avontuur, helemaal in z’n eentje….’

Zie voor meer informatie over de voorstelling www.frankgroothof.nl.
Fotograaf: Roel Siebrand.

HAKIM – De poepshow

De poepshow is een grappige, beetje onsmakelijke voorstelling over en met de rotzooi die we dagelijks produceren. Spelonderdelen als Viezagie en So You Wanna Be A Poepstar laten zien hoeveel afval we produceren, wie vieze handen maakt om het op te ruimen en wat je met de rommel nog kunt doen. De show wordt gepresenteerd door een vuilnisman.

Jaap Robben – De Zuurtjes

Jaap Robben neemt de kinderen mee in de avonturen van zijn boek De Zuurtjes. De gebroeders Harry en Huibert Zuur, twee oude broers die al eeuwen in hetzelfde huis wonen. Binnen hangt de sfeer van een verdroogde kamerplant. Met andere mensen praten ze niet en als er iemand langs hun huis loopt, schelden ze door hun brievenbus. Hun ongezellige leven hobbelt voort, tot er op een dag post komt. En ze vervolgens keer op keer geconfronteerd worden met liefde. Iets waar hun mondhoeken nog verder van zakken. Of hebben zelfs de Zuurtjes behoefte aan een beetje liefde?

Nanda Roep – Plaza Patatta liedjes

Bij de geliefde boekenserie Plaza Patatta zingt schrijfster Nanda Roep swingende en aanstekelijke liedjes. Die blijven lekker hangen in je hoofd! Over frietjes, over gamen en bang zijn, plus de intens gemene slechterik. Ook Kinderen voor Kinderen doet de Plaza Patatta-boekenliedjes. Swing en zing mee op het Waalstrand met Plaza Patatta!

Boekids on Tour

De gratis voorstellingen vinden plaats in een grote festivaltent op het Waalstrand in Nijmegen. Weer of geen weer, met de voorstellingen zitten we in ieder geval op het droge. Boekids on Tour is een initiatief van Stichting Boekids i.s.m. Festival op ‘t Eiland met als doel kinderen meer in aanraking te brengen met literatuur in combinatie met andere kunstvormen. Meer informatie over Boekids on Tour is te vinden op www.boekids.nl.