Boekids spoelt aan bij Festival op ’t Eiland

Boekids spoelt aan bij Festival Op ’t Eiland en brengt een vloedgolf aan te gekke kinderactiviteiten met zich mee! Van 16 t/m 22 juli, tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen, zet Boekids in samenwerking met het festival een mooi, leuk en divers kinderprogramma neer met onder andere theater, literatuur, muziek & beleving. Hieronder een greep uit het programma:


De Fiepbus
Boekids brengt de speciale Fiepbus naar Festival op ’t Eiland. De vrolijk beschilderde Engelse dubbeldekker biedt vermaak voor jong en oud; een doolhof met verende vloeren & geheime deuren of lekker spelen en knutselen. Ontdek of je Jip en Janneke, Pim en Pom, Floddertje en Otje kan vinden, want ook zij zijn terug te vinden in de bus. Waar de bus is, is het feest!

De Fiepbus is de gehele week aanwezig op het festival (dagelijks van 12.00 – 19.00 uur).
Boekids brengt, in samenwerking met de Fiep Westendorp Foundation, de Fiepbus naar het festival. In 2016 zou Fiep Westendorp 100 jaar zijn geworden en dat vieren we op deze manier met iedereen!


Harm Goslink Kuiper | Muziek op fruitkistjes & visolieblikken
Harm Goslink Kuiper is muzikant-kunstenaar-schilder-liedjesschrijver-dichter-tekenaar- en instrumentbouwer en bracht zijn authentieke klanken dit jaar al eerder op Boekids Festival ten gehore. Ook bij Festival op ‘Eiland speelt hij op unieke gitaren, banjo’s en andere snaarinstrumenten (gemaakt van fruitkistjeshout, visolieblikken, deurdrempels of sloophout) zijn knisperende fingerpicking blues en folk!


Hilbert Geerlings | Nico met z’n kliko
‘Mag ik me effe indoctrineere? Mijn naam is Nico.. en dat is m’n kliko!’

Nico ergert zich mateloos aan mensen die alles zomaar weggooien zonder te bedenken wat je allemaal nog voor moois met dat afval zou kunnen doen. Met zijn kliko vol rommel betovert hij het publiek en weet hij, dankzij zijn vurige persoonlijkheid en zijn natuurlijke charme, iedereen in te palmen. De ene goocheltruc na de andere schudt hij uit zijn mouw, waarbij Nico ook nog eens probeert om zijn publiek het één en ander bij te brengen over afval.


Pim en Pom spelen buiten
Pim en Pom zijn twee poezen en de beste vrienden. Ze zijn dol op de warmte van de zon en de geur van de zomer. Pim speelt tikkertje met de vlinders. Pom leest de krant. En soms nemen ze samen een kijkje aan de andere kant van de schutting, waar alles zo anders is dan thuis. Ga je met de twee vrienden mee op avontuur? Stap in hun wereld en ontdek hoe leuk het is om met Pim en Pom buiten te spelen!


Verder ook nog:
Lindenberg Talententuin, Theater Tique, Kippenkermis Jeugdtheater, De Vuilnismannen & Wietske Vogels

Kom jij ook naar Festival op ’t Eiland? Kijk dan voor het hele kinderprogramma en tijden op www.opheteiland.nl